Partidul Laburist din Marea Britanie, ţinta unui atac cibernetic de amploare

Paridul Laburist din Marea Britanie a transmis marţi că platformele digitale ale acestuia au fost ţinta unui atac cibernetic de amploare, în contextul alegerilor generale care vor avea loc în decembrie, însă securitatea datelor nu a fost afectată, relatează site-ul agenţiei Reuters.

182 afișări
Imaginea articolului Partidul Laburist din Marea Britanie, ţinta unui atac cibernetic de amploare

Partidul Laburist din Marea Britanie, ţinta unui atac cibernetic de amploare

„Am experimentat un atac cibernetic sofisticat, la scară largă, pe plateformele digitale ale Partidului Laburist”, a comunicat purtătorul de cuvânt al laburiştilor. „Am luat măsuri imediate, iar aceste încercări au eşuat datorită sistemelor noastre robuste de securitate. Integritatea tuturor platformelor a fost menţinută şi suntem încrezători că nicio încălcare a securităţii datelor nu a fost realizată”, a adăugat acesta.

În contextul alegerilor generale care vor avea loc pe 12 decembrie în Marea Britanie, Partidul Laburist, reprezentând pricipala formaţiune opozantă a actualei guvernări conservatoare, a informat că atacul a „încetinit unele dintre activităţile de campanie” ale partidului.

Confrom declaraţiilor transmise de un purtător de cuvânt al partidului, laburiştii au raportat atacul Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică, limitând efectele acestuia asupra activităţilor de campanie electorală efectuate.

Britanicii votează pe 12 decembrie membrii Parlamentului de la Londra, în cadrul alegerilor generale anticipate propuse de prim-ministrul în exerciţiu, Boris Johnson, ca urmare a blocajului cu care se confruntă statul britanic, în contextul dezbaterilor privind procesul Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici