Partidul lui Nigel Farage revendică un avans considerabil în alegerile locale

Partidul populist şi eurosceptic UKIP a revendicat vineri un avans considerabil la alegerile locale desfăşurate joi în Anglia şi Irlanda de Nord, în faţa celor trei partide tradiţionale, inclusiv conservatorii premierului David Cameron.

125 afișări
Imaginea articolului Partidul lui Nigel Farage revendică un avans considerabil în alegerile locale

Partidul lui Nigel Farage revendică un avans considerabil în alegerile locale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, a afirmat, după numărarea unei treimi din buletinele de vot că rezultatul este "de bun augur" pentru alegerile europene, al căror rezultat va fi cunoscut duminică seară.

El a mai afirmat că partidul său se află în ascensiune, cu un an înaintea alegerilor generale.

Pe plan local, partidul condus de Nigel Farage a intrat pe teritoriul principalelor formaţiuni politice britanice, în primul rândul cel al conservatorilor, dar şi al laburiştilor, în special în nord, fief-ul tradiţional.

Liberal-democraţii, parteneri ai conservatorilor în Guvernul de coaliţie condus de David Cameron, ar putea fi marii învinşi ai scrutinului local. În cele 61 de circumscripţii al căror rezultat este deja cunoscut, UKIP a câştigat 86 de mandate, faţă de 126 pentru laburişti. Conservatorii au pierdut 100 de mandate, iar liberal-democraţii 92.

Rata de participare a fost, ca de obicei, scăzută, situându-se în jurul pragului de 36 la sută, potrivit estimărilor preliminare.

Deşi a "furat" din electoratul conservatorilor şi laburiştilor, UKIP nu a reuşit, în schimb, să obţină avansul sperat la Londra.

UKIP, care nu are niciun mandat în Camera Comunelor, nu ar urma să obţină suficiente voturi pentru a prelua conducerea vreunei primării şi va avea în continuare mai puţini reprezentanţi în consiliile muncipale decât principalele trei partide de pe scena politică britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici