Partidul premierului Narendra Modi anunţă VICTORIA în alegerile generale din India

Partidul premierului Narendra Modi a anunţat joi că a câştigat alegerile generale din India în urma numărării voturilor, în timp ce piaţa bursieră a crescut în aşteptarea unui alt mandat de cinci ani al liderului naţionalist hindus, relatează Associated Press.

368 afișări
Imaginea articolului Partidul premierului Narendra Modi anunţă VICTORIA în alegerile generale din India

Partidul premierului Narendra Modi anunţă victoria în alegerile generale din India

Datele Comisiei electorale au arătat că partidul Bharatiya Janata a obţinut 299 de mandate din cele 542 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, cu principalul său rival, Congresul Naţional indian.

Datele nu au indicat ce procent din cele 600 de milioane de voturi exprimate în timpul alegerilor care au durat timp de şase săptămâni au fost numărate. Deşi numărătoarea finală va fi terminată până joi seara, preşedintele BJP Amit Shah a susţinut că a obţinut victoria, creditând "conducerea" lui Modi.

Modi însuşi a postat pe Twitter: "India câştigă încă o dată."

Alegerile au fost văzute ca un referendum pentru susţinerea primului ministru în vârstă de 68 de an, ale cărui reforme economice au avut rezultate nwconcludente, dar a cărui popularitate în societatea puternic stratificată a Indiei a suferit.

Jumătate dintre sondajele de ieşire de la urne, publicate după scrutinul care s-a încheiat duminică, au indicat victoria lui Modi şi a partidului Bharatiya Janata. Un partid sau o coaliţie are nevoie de o majoritate simplă de 272 de locuri, sau puţin peste jumătate din locurile din camera inferioară a Parlamentului.

"Dl. Modi va fi următorul prim-ministru, suntem foarte siguri de acest lucru ", a declarat Meenakshi Lekhi, membru al Parlamentului de la New Delhi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici