Partidul Verzilor din Germania îşi va desemna candidatul penru funcţia de cancelar, pentru prima dată în istoria sa de 40 de ani

  • Partidul Verzilor din Germania numeşte luni un candidat pentru fucncţia de cancelar.
  • Este pentru orima dată în istoria de apropape 40 de ani a formaţiunii când dă un candidat pentru conducerea guvernului.
  • Alegerile legislative din Germania vor avea loc pe 26 septembrie 2021.
378 afișări
Imaginea articolului Partidul Verzilor din Germania îşi va desemna candidatul penru funcţia de cancelar, pentru prima dată în istoria sa de 40 de ani

Foto: Profimedia

Pentru prima dată în istoria sa de aproape 40 de ani, Partidul Verzilor din Germania, aflat în plină ascensiune, numeşte luni un candidat pentru a-i succede lui Merkel în funcţia de cancelar, cu cinci luni înainte de alegerile legislative, notează DPA.
 
Comitetul executiv al Verzilor trebuie să decidă între Annalena Baerbock, un avocat specializat în drept internaţional, şi Robert Habeck, doctor în filosofie, autor de romane şi fost ministru regional, şi să îl numească pe cel care va fi candidatul partidului la conducerea guvernului rezultat la alegerile din 26 septembrie 2021.
 
Cei doi candidaţi au condus Verzii din 2018, perioadă în care partidul a navigat pe un val de popularitate.
 
Un sondaj publicat vineri de către postul public ZDF a arătat că 42% dintre alegătorii germani îl susţin pe Habeck, în timp ce 29% o susţin pe Baerbock.
 
Verzii se află acum pe locul doi: în spatele blocului conservator CDU / CSU al cancelarului Angela Merkel şi în faţa actualilor săi parteneri de coaliţie, social-democraţii de centru-stânga.
 
Acreditaţi cu 20% până la 23% din intenţiile de vot, aceştia se află în spatele CDU (27% până la 28%), în plină criză din cauza retragerii cancelarului din viaţa politică.
 
Până în prezent, Verzii au fost doar parteneri minoritari într-o coaliţie guvernamentală condusă de social-democratul Gerhard Schröder, între 1998 şi 2005. Verzii participă în prezent la 11 dintre 16 guverne regionale şi tocmai au fost realeşi în funcţia de şef al unuia dintre cele mai prospere state regionale, Baden-Württemberg, inima industriei auto. Dovadă a popularităţii lor este şi faptul că numărul membrilor formaţiunii a crescut cu peste 50% între 2016 şi 2019.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici