Partizanii bieloruşi revendică distrugerea unui avion de război rusesc lângă Minsk

Ţinta lovită este o aeronavă Beriev A-50, „unul dintre cele nouă AWACS ale forţelor aeriene ruse în valoare de 330 de milioane de dolari”, subliniază partizanii.

2286 afișări
Imaginea articolului Partizanii bieloruşi revendică distrugerea unui avion de război rusesc lângă Minsk

Partizanii bieloruşi revendică distrugerea unui avion de război rusesc lângă Minsk

Partizanii bieloruşi împotriva războiului din Ucraina şi-au revendicat responsabilitatea pentru distrugerea unui avion de război rusesc la o bază aeriană de lângă Minsk.

„Aceasta este cea mai de succes diversiune de la începutul anului 2022. Operaţiunea a fost efectuată de doi bieloruşi. Au desfăşurat drone şi au părăsit deja ţara”, a scris pe Twitter Franak Viacorka, consilier al liderului opoziţiei din exil, Svetlana Tihanovskaia.

Atacul cu două drone asupra bazei aeriene Machulishchi, la 12 kilometri de Minsk, a fost revendicat de o organizaţie partizană din Belarus, Bypol, relatează The Guardian.

Ţinta lovită este o aeronavă Beriev A-50, „unul dintre cele nouă AWACS ale forţelor aeriene ruse în valoare de 330 de milioane de dolari”, subliniază partizanii, folosind acronimul pentru aeronave cu sisteme de recunoaştere sofisticate.

Nu există o confirmare independentă a avariilor grave aduse avionului, dar bloggerii militari ruşi şi bieloruşi au vorbit ieri despre exploziile de la baza aeriană. Interogat astăzi de jurnalişti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns: „Nu avem nimic de spus despre asta”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici