Pasagerul "turbulent" al unei curse Amsterdam-Detroit suferea de o toxiinfecţie alimentară

Nigerianul care a devenit "turbulent" după ce a fost obligat de echipajul unui avion aparţinând Northwest Airlines să iasă din toaletă suferea de o toxiinfecţie alimentară, potrivit unor oficiali din cadrul poliţiei, relatează ABC News.

18 afișări
Imaginea articolului Pasagerul "turbulent" al unei curse Amsterdam-Detroit suferea de o toxiinfecţie alimentară

Pasagerul "turbulent" al unei curse Amsterdam-Detroit suferea de o toxiinfecţie alimentară (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Agenţi FBI şi poliţia locală au percheziţionat avionul imediat după ce a aterizat în Detroit, la ora locală 12.30 (19.30 ora României), după ce pilotul a anunţat că la bord se află un pasager "beligerant şi necooperant", care a petrecut mai mult de o oră în toaleta avionului, în timp ce aeronava se apropia de Detroit.

Autorităţile au anunţat că pasagerul era un inginer petrolist, în vârstă de 36 de ani, care şi-a exprimat nemulţumirea când i s-a ordonat să meargă la locul lui, cu o oră înainte de aterizare, potrivit unor noi reguli. Acestea au fost introduse în urma atentatului eşuat din ziua de Crăciun, comis de un alt cetăţean nigerian, într-un avion al aceleiaşi companii, care se deplasa pe aceeaşi rută. Inginerul are în subordine 90 de angajaţi în cadrul unei companii multinaţionale de petrol, în Yemen. Potrivit unui oficial, acesta părea să călătorească împreună cu soţia.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului pentru Securitate Internă, Sara Kuban a declarat într-un comunicat că pasagerul a fost luat de la bord şi intervievat de FBI. "La acest moment, se pare că felul în care s-a comportat această persoană este motivat de faptul că era într-adevăr bolnavă", a spus ea.

Un purtător de al NORAD (Comandamentul de Apărare Aeriană Nord-American) a declarat că nu au fost trimise avioane de luptă. "Am fost la curent cu situaţia, dar nu s-a solicitat asistenţă militară", a declarat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici