Paşapoartele a milioane de cetăţeni din regiunea chineză Xianjiang au fost confiscate de Poliţie

Milioane de localnici dintr-o regiune autonomă Xianjiang din nord-vestul Chinei au fost obligaţi să predea paşapoartele Poliţiei locale, conform site-ului postului CNN.

2959 afișări
Imaginea articolului Paşapoartele a milioane de cetăţeni din regiunea chineză Xianjiang au fost confiscate de Poliţie

Paşapoartele a milioane de cetăţeni din regiunea chineză Xianjiang au fost confiscate de Poliţie

Ordinul a venit din partea Biroului de Imigrare din regiunea chineză Xianjiang, ca în urma verificării anuale a paşapoartelor acestea să fie confiscate.

Xinjiang, marea regiune din nord-vestul Chinei, este afectată în mod repetat de revolte, uigurii turcofoni reclamând discriminarea în favoarea etniei chineze han care domină economia şi instituţiile.

Autorităţile din privincia Xianjiang nu au prezentat nici un motiv pentru aplicarea acestei politici. Conform organizaţiilor pentru drepturile omului, această acţiune intenţionează restricţionarea minorităţii uigurilor turcofoni.

”Deşi aceste prevederi vizează totţi locuitorii provinciei, autorităţile chineze au adoptat în trecut mişcări pentru a limita mobilitatea comunităţii uigurilor”, potrivit Congresului Mondial al Uigurilor, o organizaţie ce luptă pentru drepturile omului şi are sediul în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici