Paşapoartele celor 11 suspecţi în cazul asasinării unui membru Hamas nu sunt false

Comandantul poliţiei din Dubai a afirmat joi că paşapoartele europene utilizate de cei 11 membri ai comandoului acuzat de asasinarea unui membru al mişcării Hamas în emirat nu sunt false.

40 afișări
Imaginea articolului Paşapoartele celor 11 suspecţi în cazul asasinării unui membru Hamas nu sunt false

Paşapoartele celor 11 suspecţi în cazul asasinării unui membru Hamas nu sunt false (Imagine: Captură video)

Într-o declaraţie pentru cotidianul oficial Al-Bayane, generalul Dhahi Khalfan a promis să dezvăluie în zilele următoare "noi indicii" privind asasinarea, la 20 ianuarie, a lui Mahmoud Al-Mabhouh, în care Mossad-ul, serviciul secret israelian, este suspectat de implicare.

"Ofiţerii serviciilor de imigraţie au fost formaţi de experţi de securitate europeni pentru a detecta paşapoartele false", a afirmat generalul Khalfan. "Ei au aplicat aceste proceduri la aeroport, la sosirea suspecţilor, şi nu au detectat nici o falsificare", a adăugat el.

Ambasadorul Israelului urma să dea explicaţii joi la Ministerul britanic de Externe, privind utilizarea a şase paşapoarte britanice în asasinarea lui Mabhouh, furnizor de arme pentru mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi unul dintre fondatorii ramurii sale armate. Londra a anunţat demararea unei anchete.

Poliţia din Dubai a anunţat luni că 11 persoane deţinând paşapoarte europene - trei irlandezi, şase britanici, un francez şi un german - sunt căutate pentru acest asasinat comis într-un hotel din Dubai.

Potrivit presei israeliene, comandoul a furat probabil identitatea a cel puţin şapte israelieni deţinători de cetăţenii străine.

Generalul Khalfan a mai afirmat că poliţia din Dubai urmează să dezvăluie "în zilele următoare" "noi indicii privind crima, în afară de înregistrările video ale camerelor de supraveghere şi de fotografiile" suspecţilor, publicate luni.

"Aceste noi indicii vor îndepărta toate îndoielile" privind identitatea asasinilor, a spus el.

Generalul Khalfan a declarat că presupuşii asasini sunt "stupizi" întrucât mişcările lor au fost "înregistrate secundă cu secundă" de camerele de supraveghere.

Potrivit unor surse confidenţiale citate de publicaţia Al-Bayane, unul dintre suspecţii palestinieni interogaţi de poliţia din Dubai este ofiţer al serviciilor de securitate din Fâşia Gaza, care are legături cu Israelul.

Suspectul, care are grad de comandant, a părăsit Fâşia Gaza după ce Hamas a descoperit "legăturile sale cu serviciile de informaţii israeliene", adaugă publicaţia. Acesta s-a întâlnit cu un membru al comandoului şi l-a ajutat să îl identifice pe Mabhouh.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, cel de al doilea palestinian locuia în Golful Persic şi îl cunoştea pe primul suspect.

Cei doi suspecţi au fugit în Iordania după asasinarea lui Mabhuh şi au fost extrădaţi recent de acest stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici