Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse susţine campania de raiduri aeriene condusă de Moscova în Siria

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, şi-a exprimat susţinerea privind campania de raiduri aeriene lansată de Moscova în Siria, numind-o "un război defensiv", relatează Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina online.

745 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse susţine campania de raiduri aeriene condusă de Moscova în Siria

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse susţine campania de raiduri aeriene condusă de Moscova în Siria (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Într-un interviu difuzat pe data de 7 ianuarie, când ţara a sărbătorit Crăciunul Ortodox, Patriarhul Kiril a încercat să justifice raidurile aeriene ruse în Siria, spunând că acestea sunt necesare pentru a proteja ţara de "terorism".

"Atât timp cât războiul este condus în legitimă apărare, este unul corect", a declarat Kiril pentru postul public de televiziune Rossia 1.

El a spus că dacă grupurilor teroriste li s-ar permite să câştige puterea în Siria, ele vor aduce suferinţă poporului rus.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că a atacat poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova neagă acuzaţiile.

Biserica Ortodoxă Rusă are legături apropiate cu Kremlinul.

Patriarhul Kiril a încercat de asemenea să minimalizeze dificultăţile economice din Rusia, apreciind că situaţia din ţară "nu este o tragedie".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici