Rusia acuză Statele Unite că simulează operaţiunile militare contra reţelei teroriste Stat Islamic

Statele Unite simulează bombardarea poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic, acuză Ministerul rus al Apărării, după ce Washingtonul a refuzat să dezvăluie Moscovei obiectivele teroriste atacate în Siria.

1534 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Statele Unite că simulează operaţiunile militare contra reţelei teroriste Stat Islamic

Rusia acuză Statele Unite că simulează operaţiunile militare contra reţelei teroriste Stat Islamic (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Rusia a cerut recent Statelor Unite informaţii despre obiectivele teroriste atacate de Forţele aeriene americane în Siria.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza, a transmis că armata americană nu va transmite astfel de informaţii până ce Moscova nu va renunţa la susţinerea acordată Administraţiei Bashar al-Assad. "Nu intenţionăm să cooperăm cu Rusia în Siria până nu îşi vor schimba strategia de susţinere a lui Bashar al-Assad şi nu se vor concentra pe combaterea reţelei teroriste Stat Islamic", a spus Baldanza.

"Această poziţie confirmă încă o dată că Pentagonul luptă doar din vorbe împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în loc să treacă la acţiuni reale", a reacţionat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia TASS.

O coaliţie coordonată de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak asupra poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic. În paralel, Rusia a iniţiat în octombrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea Administraţiei Bashar al-Assad. Alianţa Nord-Atlantică acuză Rusia că atacă insurgenţii susţinuţi de Occident, în timp ce Moscova susţine că se limitează exclusiv la poziţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, Administraţia Barack Obama a menţinut mulţi ani contacte secrete cu elemente ale regimului Bashar al-Assad, într-o tentativă eşuată de a limita violenţele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici