Patriarhul Chiril al Moscovei îndeamnă cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial din martie

Patriarhul Chiril al Rusiei a îndemnat cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial din luna martie, unde actualul preşedinte Vladimir Putin este marele favorit, după ce Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, care însă nu va putea candida,a îndemnat votanţii să boicoteze alegerile.

1251 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Chiril al Moscovei îndeamnă cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial din martie

Patriarhul Chiril al Moscovei îndeamnă cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial din martie

"Fac un apel la toţi, inclusiv la credincioşi ortodocşi, să luaţi parte la viitoarele alegeri prezidenţiale. Este foarte important", a declarat şeful Bisericii Ortodoxe Ruse într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, informează site-ul postului France 24.

Patriarhul a avertizat cetăţenii ruşi în legătură cu "posibilitatea ca persoane sau forţe răuvoitoare să utilizeze tehnologia digitală pentru a cauza pagube ireparabile ţării şi societăţii noastre".

Săptămâna trecută, Alexei Navalnîi, principalul opozant a lui Putin, a îndemnat votanţii să boicoteze scrutinul prezidenţial după ce autorităţile i-au interzis să candideze.

În cadrul interviului, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a lăudat şi rolul preşedintelui Putin în Siria, afirmând că intervenţia Moscovei în acest conflict a avut rol nu doar de a stopa terorismul, ci şi de a apăra minorităţile creştine din această ţară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici