Patru bărbaţi riscă să ajungă la închisoare după ce au furat o toaletă de aur în valoare de 6 milioane de dolari dintr-un palat din Anglia

Patru bărbaţi au fost acuzaţi de furtul unei toalete din aur de 18 carate din Palatul Blenheim în 2019.Toaleta, în valoare de 5 milioane de lire sterline, a fost furată din casa domnească din Oxfordshire cu puţin timp înainte de ora 05:00, pe 14 septembrie.

913 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi riscă să ajungă la închisoare după ce au furat o toaletă de aur în valoare de 6 milioane de dolari dintr-un palat din Anglia

Sursa foto: X/Twitter

Michael Jones, în vârstă de 38 de ani, din Oxford, şi James Sheen, în vârstă de 39 de ani, se confruntă acum cu acuzaţii de furt. Fred Doe, de 35 de ani, din Ascot, şi Bora Guccuk, de 39 de ani, din Londra, sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea transferului de bunuri infracţionale.
 
Aceştia urmează să se prezinte în faţa magistraţilor din Oxford pe 28 noiembrie.
 
James Sheen, din Wellingborough, Northamptonshire, mai este acuzat şi de transfer de bunuri infracţionale şi de conspiraţie în acest sens.
 
Denumită ”America”, toaleta făcea parte dintr-o expoziţie a artistului conceptual italian Maurizio Cattelan şi a fost evaluată la 6 milioane de dolari (4,8 milioane de lire sterline).
 
Toaleta, care putea fi folosită în scopul pentru care a fost proiectată - cu o limită de timp de trei minute pentru a evita cozile - fusese expusă doar de două zile când a fost furată, transmite BBC.
 
Deoarece era instalată în acel moment, furtul a provocat inundaţii şi daune la casa domnească din Woodstock, care datează din secolul al XVIII-lea.
 
Palatul este inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi a fost locul de naştere şi casa lui Sir Winston Churchill.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici