Patru cazuri de Ebola, depistate în capitala Guineei

Virusul Ebola, care a afectat până acum sudul Guineei, a atins joi şi capitala Conakry, patru cazuri fiind depistate în centrul acestui oraş insalubru cu peste două milioane de locuitori.

159 afișări
Imaginea articolului Patru cazuri de Ebola, depistate în capitala Guineei

Patru cazuri de Ebola, depistate în capitala Guineei (Imagine: Shutterstock)

Pacienţii au fost imediat plasaţi în centre de izolare dintr-un mare spital din Conakry, pentru a evita răspândirea acestui virus extrem de contagios şi cel mai adesea mortal, potrivit unor surse medicale.

Noile cazuri sunt diferite de cele trei cazuri de febră hemoragică, dintre care două mortale, care au fost înregistrate duminică în capitala Conakry. Analizele realizate de Institutul Pasteur din Dakar, au stabilit că acestea nu au fost provocate de Ebola.

Guvernul din Guineea a afirmat, într-un comunicat dat publicităţii joi seară, că serviciile de sănătate "au anunţat în total 103 cazuri suspecte de febră hemoragică, dintre care 66 de decese" începând din ianuarie, în special în sudul ţării.

Un bilanţ anterior anunţa 88 de cazuri, dintre care 63 mortale.

Testele realizate în institute specializate din Europa şi Dakar au stabilit că cel puţin 11 cazuri de febră hemoragică au fost provocate de virusul Ebola. Până în prezent, nu a fost prezentată nicio informaţie cu privire la originea celorlalte cazuri de febră.

Nu există niciun tratament sau vaccin împotriva Ebola şi doar măsurile de prevenire pot controla răspândirea epidemiei, printre care internarea în centre de izolare a bolnavilor şi dezinfectarea perioadică a locuinţelor persoanelor afectate de virus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici