Patru cerşetoare care ar fi din România, umilite de suporteri olandezi, cazul fiind criticat

Patru femei despre care se presupune că ar fi din România s-au umilit în faţa unor suporteri olandezi pentru a primi bani, în centrul Madridului, cu ocazia unui meci de fotbal între PSV Eindhoven şi Atletico Madrid, incidentul fiind catalogat de o organizaţie drept "umilitor" şi "degradant", informează presa spaniolă şi olandeză.

5881 afișări
Imaginea articolului Patru cerşetoare care ar fi din România, umilite de suporteri olandezi, cazul fiind criticat

Inicidentul cerşetoarelor din România, umilite de suporteri olandezi, condamnat de un ONG şi de patronul clubului PSV Eindhoven

Mişcarea pentru combaterea Intoleranţei, o organizaţie din Spania care militează pentru respectarea drepturilor omului, a solicitat, miercuri, autorităţilor spaniole şi reprezentanţilor UEFA, să ia măsurile necesare pentru sancţionarea suporterilor echipei olandeze de fotbal PSV Eindhoven care au umilit marţi, în zona centrală a capitalei spaniole, patru femei cerşetoare, după ce acestea le-au solicitat bani, scrie NL Times.
 
ONG-ul a invocat sancţionarea comportamentului suporterilor în baza codului de disciplină aplicabil în contextul în care "demnitatea unei persoane sau a unui grup de persoane este insultată". Incidentul de marţi a fost calificat drept o "umilire rasistă", după ce suporterii echipei olandeze de fotbal au strigat insulte adresate celor patru femei, ceea ce este considerat drept o infracţiune.
 
Doi studenţi de la o facultate de jurnalism au filmat incidentul, care a fost semnalat de publicaţia El Pais. Suporterii le-au solicitat femeilor să îngenuncheze în timp ce aruncau cu monede în ele.
 
 
"Clubul PSV Eindhoven a anunţat că încearcă să identifice suporterii care au umilit un grup de cerşetoare din România în Madrid", scrie ziarul spaniol El Pais.
 
"Autorităţile ar trebui să investigheze mărturiile şi înregistrările existente", a declarat un purtător de cuvânt al ONG-ului, care a adăugat că poliţia spaniolă ar trebui să colaboreze cu ambasada Olandei în Madrid pentru a-i identifica pe cei responsabili de aceste comportamente şi pentru a-i sancţiona.
 
Incidentul a fost condamnat şi de patronul clubului PSV Eindhoven, Toon Gerbrands, care a promis sancţionarea celor responsabili.
 
În plus, Mişcarea pentru combaterea Intoleranţei a solicitat şi Parchetului spaniol să investigheze infracţiunile comise de bărbaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici