Patru elicoptere israeliene au decolat din România şi se îndreaptă spre Israel

Patru elicoptere israeliene de tip Sikorsky CH-53 Sea Stallion, cunoscute şi sub numele Yasour, au decolat joi dimineaţa de la baza aeriană Boboc, îndreptându-se către Israel, după ce un elicopter din escadrilă s-a prăbuşit luni, relatează Jerusalem Post în pagina electronică.

138 afișări
Imaginea articolului Patru elicoptere israeliene au decolat din România şi se îndreaptă spre Israel

Patru elicoptere israeliene au decolat din România şi se îndreaptă spre Israel (Imagine: Stelian Garjdan/Mediafax Foto)

Două elicoptere au rămas în România pentru a asista transportarea cadavrelor celor şase militari israelieni, morţi în acest accident, care vor fi depuse la bordul unui avion israelian de tip Hercules şi aduse în Israel, joi seara. Echipele militare de căutare şi salvare au reuşit să recupereze cadavrele, miercuri.

Surse din cadrul armatei israeliene au declarat că, pe baza dovezilor de la locul tragediei, prăbuşirea a fost cauzată de o eroare umană, elicopterul lovindu-se de o stâncă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, luni, când s-a înregistrat ceaţă. Delegaţia militară israeliană, care a instalat un laborator criminalist la baza aeriană Boboc, a lucrat la identificarea cadavrelor şi resturilor de cadavre toată ziua de miercuri, urmând ca joi, înainte de plecarea spre Israel, să fie organizată o ceremonie.

Delegaţia este alcătuită din experţi legişti şi ofiţeri din cadrul Chaplains Corps, aflaţi în posesia dosarelor militarilor morţi, inclusiv amprentele de la mâini, fişe dentare şi alte semne care pot fi utilizate la confirmarea identităţii cadavrelor.

Generalul Ido Nehushtan a declarat miercuri că piloţii israelieni de la bordul elicopterului prăbuşit se aflau la primul lor zbor în zonă, în cadrul exerciţiilor militare româno-israeliene Blue Sky 2010. La aceste exerciţii au participat şase elicoptere israeliene, grupate în echipe de câte două. Elicopterul prăbuşit era liderul primei echipe. Chiar înainte de accident, piloţii celor două elicoptere au observat că se apropie de un nor şi, conform procedurilor, s-au îndepărtat unul de celălalt. Al doilea elicopter a reuşit să se îndepărteze de nor, iar primul s-a lovit de o stâncă, afirmă publicaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici