Patru eurodeputaţi, reţinuţi după ce au pătruns într-o bază militară din Belgia pentru a protesta faţă de prezenţa armelor atomice SUA în Europa

Patru membri ai Parlamentului European au fost reţinuţi, miercuri, după ce au pătruns într-o bază militară din Belgia pentru a protesta faţă de prezenţa bombelor nucleare americane pe teritoriul Europei, afirmă surse citate de site-ul Politico.eu.

1382 afișări
Imaginea articolului Patru eurodeputaţi, reţinuţi după ce au pătruns într-o bază militară din Belgia pentru a protesta faţă de prezenţa armelor atomice SUA în Europa

Patru eurodeputaţi, reţinuţi la protest faţă de prezenţa armelor atomice SUA în Europa

Trei eurodeputaţi ecologişti - Molly Scott Cato, Michèle Rivasi şi Tilly Metz - au afişat pe o pistă a Bazei militare Kleine Brogel, în estul Belgiei, o banderolă prin care cereau să nu existe arme atomice în Europa. Au fost reţinuţi pe loc.

Un alt europarlamentar, Thomas Waitz, a fost reţinut la o demonstraţie organizată în faţa bazei militare, împreună cu alţi 11 activişti din grupul belgian Acţiune pentru Pace (Agir pour la Paix).

Eurodeputaţii "au simţit nevoia urgentă de a transmite un mesaj puternic în contextul actualelor acţiuni de contestare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) de către SUA şi Rusia", a declarat un purtător de cuvânt.

Grupul Verzilor şi al Alianţei Europene Libere din Parlamentul European a transmis: "În contextul amplificării tensiunilor nucleare pe plan internaţional, eurodeputaţii au decis să treacă la acţiuni, să alerteze publicul şi să aducă problema dezarmării nucleare în centrul agendei europene. Acţiunea lor se axează pe trei solicitări: retragerea bombelor nucleare din Europa, ratificarea Tratatului pentru Interzicerea Armelor Nucleare de către toate ţările membre UE şi crearea unei zone fără arme atomice în Europa".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici