Patru islamişti acuzaţi că intenţionau să comită un atentat la o sinagogă, arestaţi în Germania

  • Autorităţile germane au arestat patru islamişti acuzaţi că intenţionau să comită un atentat la o sinagogă
  • O amplă operaţiune a serviciilor de securitate a avut loc în zona sinagogii din oraşul german Hagen
363 afișări
Imaginea articolului Patru islamişti acuzaţi că intenţionau să comită un atentat la o sinagogă, arestaţi în Germania

Patru islamişti acuzaţi că intenţionau să comită un atentat la o sinagogă, arestaţi în Germania

Autorităţile germane au arestat preventiv, joi, patru militanţi islamişti acuzaţi că intenţionau să comită un atac la o sinagogă, informează site-ul Merkur.de şi publicaţia Bild.

O amplă operaţiune a serviciilor de securitate germane a avut loc în zona sinagogii din oraşul Hagen, situat în landul german Renania de Nord-Westfalia. "A existat riscul comiterii unui atac cu motivaţie islamistă", a declarat Herbert Reul, ministrul de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia.

Conform unor surse citate de publicaţia Der Spiegel, serviciile de securitate germane au fost informate de agenţii secrete din străinătate despre riscul producerii unui atentat la sinagoga din Hagen.

În cadrul investigaţiei, au fost arestaţi preventiv patru militanţi islamişti, inclusiv un adolescent în vârstă de 16 ani de origine siriană. Acesta ar fi intenţionat, conform conversaţiilor interceptate de serviciile secrete, să comită un atac cu bombă la sinagogă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici