Patru marinari au murit în naufragiul unei nave cargo în marea Nordului

Patru marinari au murit în naufragiul unei nave cargo provocat de coliziunea cu o altă navă comercială, miercuri în marea Nordului, a anunţat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă olandeze, citat de AFP.

264 afișări
Imaginea articolului Patru marinari au murit în naufragiul unei nave cargo în marea Nordului

Patru marinari au murit în naufragiul unei nave cargo în marea Nordului (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

"Pot confirma că am găsit patru victime. Alte şapte (persoane) sunt încă date dispărute", a declarat Marcel Oldenburger după coliziunea dintre Baltic Ace, o navă cargo care transporta maşini înregistrate în Bahamas şi Corvus J, o navă port container aflată sub pavilion cipriot.

Alţi 13 marinari au fost salvaţi iar cei încă daţi dispăruţi sunt căutaţi cu ajutorul unui elicopter dotat cu echipament infraroşu, a mai spus Oldenburger.

Accidentul între Baltic Ace şi Corvus J s-a produs în jurul orei locale 19:15 (20:15, ora României) la aproximativ 100 de kilometri de Rotterdam, cel mai mare port european, şi la 65 de kilometri de coastele olandeze meridionale.

Bărcile de salvare ale Baltic Ace au fost lansate la apă după coliziune, a precizat paza de coastă.

Acest cargo, care cântărea 23.000 de tone, plecase din Zeebrugge, în Belgia, şi se îndrepta către Kotka, în Finlanda, în timp ce nava cipriotă venea de la Grangemouth, în Scoţia, şi naviga către portul belgian Anvers, conform site-ului de Internet specializat MarineTraffic.com.

"La ora atuală nu ştim ce a cauzat accidentul", a recunoscut un alt purtător de cuvânt al pazei de coastă, Peter Verburg.

Coliziunea a survenit pe una dintre căile maritime cele mai frecventate din marea Nordului.

Sjaak Poppe, purtător de cuvânt al portului din Rotterdam, a declarat la rândul său că naufragiul nu afectează operaţiunile de transport marfă cu portul local.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici