Patru militari georgieni, arestaţi în Osetia de Sud

Autorităţile separatiste din regiunea georgiană Osetia de Sud au anunţat marţi că au arestat patru militari georgieni, în contextul intensificării tensiunilor în provincia montană din Caucaz.

27 afișări
Imaginea articolului Patru militari georgieni, arestaţi în Osetia de Sud

Patru militari georgieni, arestaţi în Osetia de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Patru militari georgieni, care se deplasau cu o maşină pe teritoriul republicii, au fost arestaţi la miezul nopţii ... Investigăm motivele prezenţei lor în această zonă", au precizat autorităţile separatiste într-un comunicat.

Potrivit aceluiaşi comunicat, cei patru bărbaţi purtau uniforme. Informaţiile nu au fost confirmate de autorităţile georgiene.

Tensiunile au escaladat săptămâna trecută, după ce separatiştii oseţi au anunţat moartea a două persoane în urma bombardamentelor georgiene.

Preşedinţia franceză a UE s-a declarat vineri "îngrijorată" de violenţele soldate cu morţi din Osetia de Sud, pe fondul unei situaţii deja tensionate şi a făcut apel la calm din partea celor două părţi.

Autorităţile locale consideră că Tbilisi se pregăteşte să preia din nou controlul asupra acestei regiuni montane din nordul Georgiei, care şi-a proclamat unilateral independenţa la începutul aniulor '90, după dezmembrarea URSS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici