Video Patru morţi, după prăbuşirea unei macarale pe o clădire din New York (Video ProTv)

O macara de mari dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă pe o clădire rezidenţială din Manhattan, provocând moartea a patru muncitori de pe şantier şi rănirea altor zece persoane, a anunţat primarul oraşului New York Michael Bloomberg.

19 afișări

El a precizat că macaraua "practic a zdrobit" o clădire publică, de patru etaje care avea un bar la parter, şi a avariat alte trei imobile. Barul era închis în momentul accidentului.

Greta Welkhammer, care trecea prin zonă cu bicicleta, a declarat pentru postul local de televiziune NY1 că s-a uitat în sus şi a văzut macaraua cum "s-a rupt în două".

"Am văzut macaraua prăbuşindu-se, rupându-se în două", a declarat ea, adăugând că a observat cum clădirea peste care aceasta a căzut "s-a năruit ca un castel din cărţi de joc".

"Toată lumea fugea; a fost devastator", a declarat ea.

Bloomberg a explicat că macaraua a căzut în timpul unei operaţiuni de rutină pentru extinderea înălţimii acesteia, prin inserarea unei secţiuni şi ridicarea părţii de sus. Partea de jos a macaralei a căzut şi a lovit o clădire de 19 etaje, dar nimeni nu a fost rănit.

Partea de sus, despre care martorii oculari susţin că era la cel puţin 15-20 de etaje înălţime înainte de accident, a lovit trei clădiri în cădere, prăbuşindu-se apoi pe un imobil pe care l-a zdrobit complet.

Bloomberg a declarat că autorităţile investighează cauza accidentului şi echipele de salvare caută în continuare printre dărâmături eventuale victime sau supravieţuitori.

El a precizat, de asemenea, că patru persoane au fost ucise iar alţi câţiva muncitori au fost răniţi. Alte zece persoane sunt rănite, iar trei se află în stare critică, a adăugat Bloomberg.

"Din fericire, barul nu era deschis, aşa că nu erau decât una sau două persoane în interior", a precizat el. O persoană din bar a fost găsită în viaţă, iar muncitori verifică dacă cea de-a doua persoană se afla între-adevăr în bar în momentul accidentului.

"Căutăm în continuare eventuale victime sau supravieţuitori prinşi sub dărâmături", a declarat Bloomberg.

Maşinile de pe stradă au fost îngropate sub dărâmături, una dintre ele fiind răsturnată.

Postul local de televiziune NY1 a difuzat o înregistrare video realizată de un amator imediat după accident, în care se pot vedea clădirile învăluite complet într-un nor dens de praf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici