Patru morţi în Anglia, într-un accident de elicopter

Patru persoane care se aflau la bordul unui elicopter civil au murit după ce acesta s-a prăbuşit joi seara, în condiţii de ceaţă, în estul Angliei, potrivit poliţiei.

127 afișări
Imaginea articolului Patru morţi în Anglia, într-un accident de elicopter

Patru morţi în Anglia, într-un accident de elicopter (Imagine: Shutterstock)

"Cele patru persoane care se aflau la bordul elicopterului au fost declarate moarte la faţa locului", a anunţat poliţia într-un comunicat.

Accidentul s-a produs în apropiere de Beccles, în comitatul Norfolk. Poliţia a fost sunată să intervină la ora locală 10.30 (21.30, ora României), după ce locuitori din zonă au semnalat că au auzit un zgomot foarte puternic, produs de prăbuşire.

Forţele de ordine s-au mobilizat în presupusa zonă a accidentului, asistate de către un elicopter aparţinând poliţiei, dar nu au putut să localizeze elicopterul, care s-a prăbuşit pe un câmp în parte împădurit.

Perimetrul a fost izolat, iar poliţia efectua primele investigaţii. O echipă din cadrul organismului însărcinat cu anchete în cazul accidentelor aeriene urma să sosească ulterior.

Potrivit inspectorului Louis Provart, "serviciile de urgenţă cooperează în condiţii dificile pentru securizarea locului şi efectuarea unei anchete iniţiale privind circumstanţele" accidentului.

Identitatea pasagerilor va fi divulgată după ce autorităţile vor informa rudele victimelor.

Poliţia a confirmat că este vorba despre un elicopter civil. Primele informaţii sugerează că acesta se îndrepta către Irlanda de Nord.

Accidentul s-a produs în apropiere de Gillingham Hall, o proprietate a omului de afaceri şi politicianului nord-irlandez Edward Haughey.

Un antreprenor, el este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Irlanda de Nord şi este membru al Camerei britanice a Lorzilor din partea Partidului Conservator.

Trei ambulanţe, doi medici şi un vehicul radio-medicalizat au fost trimise la locul în care s-a produs accidentul, izolat de către poliţie.

Un locuitor din regiune, Roland Bronk, a declarat că este "multă ceaţă" la locul accidentului. Alt locuitor a scris într-un mesaj postat pe Twitter că nu reuşeşte să-şi "vadă mâna ridicată la nivelul feţei" din cauza ceţei.

Serviciile meteorologice au confirmat că "există fără îndoială ceaţă în sudul Norfolkului".

Locul unde s-a produs accidentul se află la 72 de kilometri de locul unde un elicopter militar american s-a prăbuşit în cursul unui exerciţiu, în ianuarie, un accident soldat cu moartea tuturor persoanelor care se aflau la bord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici