Patru morţi şi cel puţin nouă persoane date dispărute în Argentina, în urma unei alunecări de teren

Patru persoane au fost ucise, iar cel puţin nouă date dispărute, vineri, după ce o alunecare de teren a acoperit un camping din staţiunea turistică El Rodeo, în nord-vestul ţării, a anunţat poliţia, citată de AFP.

128 afișări
Imaginea articolului Patru morţi şi cel puţin nouă persoane date dispărute în Argentina, în urma unei alunecări de teren

Patru morţi şi cel puţin nouă persoane date dispărute în Argentina, în urma unei alunecări de teren (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Accidentul, produs în dimineaţa zilei de vineri, a fost provocat de creşterea nivelului apelor râului Ambato în urma precipitaţiilor abundente care s-au abătut asupra provinciei Catamarca, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

Printre victime figurează doi copii de patru şi şase ani, o adolescentă şi un adult. Sute de persoane din zona campingului au fost evacute, iar căutările dispăruţilor erau în curs în după-amiaza zilei de vineri.

"Poliţişti, pompieri şi echipe de urgenţă au efectuat operaţiuni de curăţare de-a lungul malului râului, în scopul de a găsi supravieţuitori", a anunţat, la rândul său, pentru presa locală Norberto Bazan, directorul Serviciilor de urgenţă din Catamarca.

Alunecarea de teren a distrus mai multe locuinţe din El Rodeo, o staţiune turistică din Munţii Sierras de Ambato.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici