Patru moţi în urma prăbuşirii unui avion de transport militar în Polonia

Un avion de transport militar polonez s-a prăbuşit marţi, în timpul aterizării pe aeroportul militar Gdynia, în nordul Poloniei, incidentul soldându-se cu moartea a patru persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al marinei de război, Bartosz Zajda.

17 afișări
Imaginea articolului Patru moţi în urma prăbuşirii unui avion de transport militar în Polonia

Patru moţi în urma prăbuşirii unui avion de transport militar în Polonia (Imagine: Google Earth)

Anterior, pompierii citaţi de presa poloneză declarau că au descoperit trei cadavre între resturile aparatului, care a luat foc.

"Un aparat bimotor de tip Bryza, care efectua un zbor obişnuit de antrenament cu patru persoane la bord, s-a prăbuşit la aterizare", a declarat Zajda pentru postul privat de televiziune TVN24.

Aeronava este o versiune modernizată a avionului de fabricaţie sovietică Antonov-28 şi capabilă să transporte o încărcătură de o tonă pe o distanţă de 1.300 de kilometri.

Potrivit agenţiei poloneze PAP, echipajul se antrena să aterizeze cu unul dintre motoare oprit. Martorii oculari citaţi de agenţie au afirmat că au văzut aparatul înclindu-se într-o parte deasupra pistei, cu puţin timp înaintea prăbuşirii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici