Patru persoane au murit şi una este dispărută în urma unei avalanşe din Norvegia

Patru persoane au murit iar o cincea este declarată dispărută după ce o expediţie franco-elveţiană a fost lovită luni de o avalanşă în nordul Norvegiei, a anunţat poliţia norvegiană.

85 afișări
Imaginea articolului Patru persoane au murit şi una este dispărută în urma unei avalanşe din Norvegia

Patru persoane au murit şi una este dispărută în urma unei avalanşe din Norvegia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un membru al grupului compus din cinci elveţieni şi un francez a fost găsit viu în zăpadă, conform stirilor de ultima ora.

Acest supravieţuitor, a cărui stare de sănătate nu este cunoscută, a fost spitalizat.

"Vom continua să căutăm pe cea de a şasea persoană. Emiţătorul radio a fost localizat", a declarat Astrid Nilsen, un oficial al poliţiei din Tromsoe (nord).

Treizeci de persoane participă la operaţiunile de căutare ajutaţi de câini şi elicoptere.

Politia a declarat că avalanşa a avut loc la începutul după-amiezii, la aproximativ 1.000 de metri altitudine, pe muntele numit Sorbmegaisa din municipalitatea Kaafjord.

Aceasta a lovit şase membri ai unei expediţii care avea un total de 12 de persoane, formată din două grupuri fiecare având cinci elveţieni şi un ghid francez.

"Ghidul grupului care a scăpat de avalanşă s-a alăturat acţiunii de căutare", a declarat Antoine Gosset, prim secretar al Ambasadei Franţei la Oslo.

Avalanşa a antrenat folosirea unor mijloace importante pentru căutări, inclusiv un avion de vânătoare F-16 care a participat la observaţii.

"Condiţiile de căutare sunt bune", a declarat Skaue Irene, un purtător de cuvânt al centrului de salvare din Bodoe.

Avalanşe sunt destul de comune în Norvegia în acest moment din an când blocurile de zăpadă se dislocă din cauza primelor raze ale soarelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici