Patru pompe au deversat din greşeală apă ultracontaminată în clădiri de la Fukushima

Patru pompe aflate din greşeală în funcţiune au deversat importante cantităţi de apă puternic radioactivă în diverse clădiri ale centralei avariate de la Fukushima, a anunţat într-un email compania Tokyo Electric Power (Tepco).

142 afișări
Imaginea articolului Patru pompe au deversat din greşeală apă ultracontaminată în clădiri de la Fukushima

Patru pompe au deversat din greşeală apă ultracontaminată în clădiri de la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele patru pompe, care nu ar fi trebuit să se afle în funcţiune, au fost oprite duminică după-amiază, dar, între timp, subsolurile a două clădiri aparţinând centralei au fost inundate.

Compania Tepco a evaluat la 203 metri cubi cantitatea de apă care s-a strâns în aceste clădiri situate în apropierea reactoarelor.

Apa are un nivel imens de cesiu radioactiv - 137 şi 134.

Compania TEPCO a asigurat că apa nu a ieşit din clădiri şi va ancheta motivele acestei erori.

Gestionarea apei contaminată reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă în prezent compania Tepco, care nu găseşte o soluţie privind sutele de mii de tone de apă acumulate în clădirile şi rezervoarele instalaţiilor de la centrala avariată în urma tsunamiului din 11 martie 2011.

Guvernul japonez a prevăzut deja fonduri pentru instalaţii de decontaminare suplimentare şi mai puternice, sistemul ALPS fiind insuficient.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici