Patru români, agresaţi în parcarea unui centru comercial din Roma

Patru români au fost atacaţi cu bâtele, vineri seară, în parcarea unui centru comercial din Roma, de circa zece persoane necunoscute, cu feţele acoperite, în primul incident xenofob înregistrat după publicarea decretului-lege referitor la expulzarea cetăţenilor UE, din motive de siguranţă publică.

4 afișări
Imaginea articolului Patru români, agresaţi în parcarea unui centru comercial din Roma

Patru români, agresaţi în parcarea unui centru comercial din Roma

Potrivit cotidianului La Repubblica, trei dintre românii agresaţi au fost răniţi, iar unul dintre aceştia se află în stare gravă. Ei au fost transportaţi în spitale din Tor Vergata şi Frascati (localitate situată la câţiva kilometri de Roma).

Echipajele de carabinieri au demarat operaţiunile de identificare şi localizare a agresorilor care au descins pe neaşteptate în parcarea centrului comercial, cunoscută ca fiind un loc unde se reunesc imigranţii români.

Incidentul s-a petrecut în parcarea centrului comercial Lidl de pe Via Casilina, chiar în ziua publicării în Gazeta Oficială a decretului-lege referitor la facilitarea procedurilor de expulzare a cetăţenilor comunitari, adoptat miercuri seară de Guvernul de la Roma, şi la o zi după moartea Giovannei Reggiani, italianca agresată de românul de etnie romă Nicolae Romulus Mailat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici