Patru suspecţi inculpaţi în ancheta de corupţie de la Parlamentul European

Un judecător belgian a inculpat duminică patru persoane în ancheta de corupţie de la Parlamentul European, transmite Reuters.

981 afișări
Imaginea articolului Patru suspecţi inculpaţi în ancheta de corupţie de la Parlamentul European

Patru suspecţi inculpaţi în ancheta de corupţie de la Parlamentul European

Şase persoane au fost iniţial reţinute în acest caz. Patru au fost inculpate, iar două au fost eliberate, au precizat procurorii într-un comunicat. Aceştia nu au menţionat numele niciuneia dintre persoanele implicate.

Conform BBC, suspecţii sunt acuzaţi de participare la o organizaţie criminală, spălare de bani şi corupţie.

Procurorii au declarat că au suspectat de luni de zile că un stat din Golf încearcă să influenţeze deciziile de la Bruxelles. O sursă care cunoaşte cazul a declarat că statul în cauză este Qatar, gazda Cupei Mondiale de fotbal, dar un oficial din această ţară a negat acuzaţiile.

Parlamentul European a anunţat la sfârşitul săptămânii că a suspendat atribuţiile unuia dintre vicepreşedinţii săi, socialista greacă Eva Kaili, având în vedere ancheta belgiană.

Procurorii au anunţat că au percheziţionat sâmbătă şi locuinţa unui al doilea deputat european, fără a reţine pe nimeni. Marc Tarabella, membru al Partidului Socialist belgian, a confirmat că era vorba de locuinţa sa şi că au fost luate un computer şi un telefon mobil.

„Dacă se va confirma că cineva a luat bani pentru a încerca să influenţeze opinia Parlamentului European, va fi într-adevăr una dintre cele mai dramatice poveşti de corupţie din ultimii ani", a spus comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, pentru televiziunea italiană Rai 3.

Parlamentul European urmează să voteze săptămâna viitoare o propunere de extindere a scutirii de vize pentru Kuweit, Qatar, Oman şi Ecuador. Unii legislatori au sugerat că dezbaterea şi votul ar trebui amânate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici