Patru ţări din Europa interzic intrarea în ţară a cetăţenilor ruşi cu vize Schengen active

  • Cetăţenii ruşi cu vize Schengen active nu mai pot intra în Polonia şi Ţările Baltice.
  • Noua decizie a intrat în vigoare luni noaptea, ora 00:00.
4728 afișări
Imaginea articolului Patru ţări din Europa interzic intrarea în ţară a cetăţenilor ruşi cu vize Schengen active
A intrat în vigoare decizia legislativă din 13 septembrie, care prelungeşte starea de urgenţă până la 15 decembrie 2022 şi interzice intrarea în ţară a unor categorii de cetăţeni ruşi, inclusiv a celor cu vize Schengen active. Decizia se aplică pentru Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia, conform Baltic Times.
 
„Rusia a adus războiul în Europa şi foloseşte toate instrumentele pentru a submina societăţile noastre. În calitate de state de frontieră ale UE, trebuie să menţinem Europa în siguranţă. În prezent, nu este posibil să ne asigurăm că cetăţenii ruşi care intră în UE prin Estonia nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii. S-a ajuns la un acord regional, iar acum vom continua să lucrăm pentru a obţine o restricţie turistică pentru cetăţenii ruşi în întreaga Uniune Europeană", a afirmat  premierul estonian Kaja Kallas, într-o declaraţie.
 
„Călătoria în Uniunea Europeană este un privilegiu, nu un drept al omului. În timp ce oamenii din Ucraina sunt torturaţi, ucişi şi terorizaţi, cetăţenii statului agresor nu ar trebui să se poată bucura de beneficiile lumii libere. Nu vom mai permite turiştilor ruşi să treacă graniţa noastră, vizitarea familiei care locuieşte în Estonia va rămâne printre excepţii”, a mai punctat Kallas. 
 
„Alături de Letonia, Lituania şi Polonia, am decis să introducem restricţii comune privind turiştii ruşi, pentru a proteja ordinea şi securitatea publică”, a declarat Kallas, pe 8 septembrie. 
 
Între timp, se fac excepţii pentru anumite categorii de ruşi, printre care diplomaţi, reprezentanţi ai opoziţiei, angajaţi ai companiilor de transport maritim care transportă mărfuri către alte state UE şi membri de familie ai persoanelor care au permis de şedere sau cetăţenie UE. De asemenea, este permisă intrarea excepţională din motive umanitare şi pentru dizidenţi. Tranzitul fără întârziere este, de asemenea, permis persoanelor care trebuie să traverseze Estonia pentru a ajunge în ţara lor de reşedinţă. De asemenea, se vor aplica derogări la trecerea frontierelor letone, lituaniene şi poloneze.
 
 
 
 

 

"Rusia a adus războiul în Europa şi foloseşte toate instrumentele pentru a submina societăţile noastre. În calitate de state de frontieră ale UE, trebuie să menţinem Europa în siguranţă. În prezent, nu este posibil să ne asigurăm că cetăţenii ruşi care intră în UE prin Estonia nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii. S-a ajuns la un acord regional, iar acum vom continua să lucrăm pentru a obţine o restricţie turistică pentru cetăţenii ruşi în întreaga Uniune Europeană", a afirmat Kallas într-o declaraţie.
 
"Călătoria în Uniunea Europeană este un privilegiu, nu un drept al omului. În timp ce oamenii din Ucraina sunt torturaţi, ucişi şi terorizaţi, cetăţenii statului agresor nu ar trebui să se poată bucura de beneficiile lumii libere. Nu vom mai permite turiştilor ruşi să treacă graniţa noastră, vizitarea familiei care locuieşte în Estonia va rămâne printre excepţii", a declarat Kallas. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici