Patru ţări din Europa, recompensate de Washington pentru merite deosebite în sprijinirea Ucrainei. România nu este printre premiante

Deşi este ţară de graniţă cu Ucraina şi a primit mulţi refugiaţi, României nu-i este recunoscut, la nivel mondial, un merit deosebit în criza declanşată de războiul pornit de Rusia pe 24 februarie.

107030 afișări
Imaginea articolului Patru ţări din Europa, recompensate de Washington pentru merite deosebite în sprijinirea Ucrainei. România nu este printre premiante

Premierul Estoniei

Prim-miniştrii Estoniei, Letoniei, Lituaniei şi Poloniei au primit prestigiosul „Transatlantic Leadership Award" („Premiul pentru Leadership Transatlantic”) din partea Center for European Policy Analysis (Centrului pentru Analiza Politicii Europene - CEPA), informează site-ul organizaţiei.

Ceremonia de premiere pentru acordarea premiului a fost stabilită pentru 27 septembrie.

Premiul a fost acordat celor patru politicieni pentru „sprijinul puternic acordat Ucrainei şi contribuţia lor specială la consolidarea cooperării transatlantice”.

Ţările baltice şi Polonia au avut cele mai dure atitudini faţă de războiul lui Putin, dar şi faţă de cetăţenii ruşi, cărora le-a interzis accesul.

CEPA este un think-tank cu sediul la Washington, angajat să consolideze relaţiile transatlantice şi să promoveze valorile şi principiile democratice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici