Patruzeci şi trei de morţi în urma unor confruntări între poliţşti şi bărbaţi înarmaţi, în Mexic

Patruzeci şi trei de persoane au fost ucise, vineri, în urma unor confruntări între forţele de ordine şi bărbaţi înarmaţi în oraşul Tanhuato, în statul mexican Michoacan (vest), relatează CNN.

226 afișări
Imaginea articolului Patruzeci şi trei de morţi în urma unor confruntări între poliţşti şi bărbaţi înarmaţi, în Mexic

Patruzeci şi trei de morţi în urma unor confruntări între poliţşti şi bărbaţi înarmaţi, în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La capătul a trei ore de confruntări, 43 de persoane, dintre care 42 de bărbaţi înarmaţi şi un poliţist, au fost ucise la Tanhuato, la 500 de kilometri vest de Mexico, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Alejandro Rubido, un oficial al Comisiei Naţionale de Securitate. Alte trei persoane au fost arestate în urma acestui incident.

Bărbaţii înarmaţi vizaţi de o operaţiune a forţelor de ordine ar fi fost membrii unei organizaţii criminale din statul vecin Jalisco, potrivit lui Rubido.

Guvernatorul statului Michoacan, Salvador Jara, a declarat că este "foarte probabil" ca în schimbul de focuri să fi fost implicat cartelul de droguri Jalisco New Generation.

Rubido a declarat pentru presă că aceste confruntări au survenit în contextul deschiderii unei anchete, joi, după ce o proprietate din Tanhuato a fost preluată de către bărbaţi înarmaţi.

De asemenea, forţele de ordine au confiscat opt ​​vehicule, arme şi muniţie în urma operaţiunii declanşate asupra acestei proprietăţi, a precizat Rubido.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici