Pedeapsă cu închisoarea în Italia pentru persoanele care provoacă avalanşe

Guvernul italian pregăteşte sancţiuni cu închisoarea pentru persoanele care declanşează avalanşe soldate cu morţi, precum şi amenzi de 5.000 de euro pentru schiorii care se aventurează în afara pistelor şi pentru turiştii care străbat trasee în pofida avertizărilor meteo.

50 afișări
Imaginea articolului Pedeapsă cu închisoarea în Italia pentru persoanele care provoacă avalanşe

Pedeapsă cu închisoarea în Italia pentru persoanele care provoacă avalanşe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La sugestia Protecţiei Civile, Guvernul va propune Senatului un amendament la decretul-lege privind situaţiile de urgenţă, aprobat deja de Comisia de Mediu. Amendamentul urmează să fie supus aprobării în sesiune plenară. Deocamdată nu se cunosc detalii despre pedepsele cu închisoarea prevăzute.

Decizia intervine în contextul în care opt persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite din cauza imprudenţei schiorilor care au provocat avalanşe.

La sfârşitul lunii decembrie, şeful Protecţiei Civile italiene, Guido Bertolaso, a fost aspru criticat după moartea a patru salvamontişti care căutau doi turişti rătăciţi în zona Trentino (nord).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici