Pedeapsa maximă pentru Bradley Manning, redusă. "Cârtiţa" WikiLeaks va putea fi condamnată la cel mult 90 de ani de închisoare

Pedeapsa maximă pe care o riscă Bradley Manning, informatorul WikiLeaks, a fost redusă de la 136 la 90 de ani după o decizie a judecătoarei de a uni anumite pedepse, a anunţat marţi armata americană.

547 afișări
Imaginea articolului Pedeapsa maximă pentru Bradley Manning, redusă. "Cârtiţa" WikiLeaks va putea fi condamnată la cel mult 90 de ani de închisoare

Bradley Manning (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Soldatul în vârstă de 25 de ani a fost găsit vinovat la 30 iulie pentru 20 din cele 22 de capete de acuzare formulate împotriva sa - mai ales cinci încălcări ale legii privind spionajul - însă a fost achitat de cea mai gravă acuzaţie, cea de complicitate cu inamicul.

În cadrul unei audieri consacrate fixării pedepsei sale, marţi, judecătoarea Denise Lind a considerat că "anumite acuzaţii se repetă în ceea ce priveşte sentinţa" şi a ordonat unirea acestora, afirmă într-un comunicat US Army, fără a preciza despre ce capete de acuzare este vorba.

Bradley Manning, care a recunoscut că a transmis aproximativ 700.000 de documente diplomatice şi militare site-ului de Internet WikiLeaks, riscă de acum un total de 90 de ani în închisoare pentru acuzaţii de spionaj, fraudă informatică, furt de informaţii ale administraţiei americane şi nesupunere faţă de armată.

Acesta a pledat vinovat pentru zece din aceste acuzaţii pentru un total de 20 de ani în închisoare.

Procesul, care a început în iunie la baza Fort Mead, la nord de Washington, este prevăzut să dureze până la 23 august şi continuă în cursul acestei săptămâni cu audierea martorilor acuzării şi apărării pentru a definitiva durata pedepsei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici