Pedro Sanchez şi Emmanuel Macron au discutat despre rezultatele alegerilor europarlamentare

Primul ministru interimar al Spaniei, Pedro Sanchez, s-a întâlnit luni, la Paris, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, pentru a discuta despre rezultatele alegerilor parlamentare europene, a anunţat cabinetul lui Sanchez, relatează Reuters.

504 afișări
Imaginea articolului Pedro Sanchez şi Emmanuel Macron au discutat despre rezultatele alegerilor europarlamentare

Pedro Sanchez şi Emmanuel Macron au discutat despre rezultatele alegerilor europarlamentare

În timpul unei cine care a avut loc la Palatul Elysee, cei doi lideri au discutat despre alocarea principalelor funcţii în parlament şi despre respingerea forţelor de extremă dreaptă, a transmis acesta.

"Ei au analizat, de asemenea, reînnoirea instituţională şi sunt de acord că noile posturi trebuie să reflecte noua majoritate din Parlamentul European", potrivit unui comunicat al cabinetului premierului spaniol.

Partidul Socialist al lui Sanchez (PSOE) a terminat pe prima poziţie în alegerile europene din Spania. Partidul de extremă-dreapta condus de Marine Le Pen Adunarea Naţională a câştigat majoritatea voturilor în Franţa, dar diferenţa faţă de partidul liberal al lui Macron este redusă.

După alegerile de duminică, coaliţia formată din Partidul Popular European Conservator şi socialişti nu mai are majoritate în Parlamentul European, ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoiţi să se bazeze pe liberali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici