Pentagon: Ucraina are capacitatea de a recupera Herson de la ruşi

  • Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin este de părere că trupele ucrainene au capacitatea de a relua controlul oraşului Herson
  • Declaraţiile oficialului american au coincis cu instalarea administraţiei ruseşti în regiune
  • Dacă Rusia ar pierde controlul oraşului strategic din sudul Ucrainei, armata ucraineană ar putea avansa mult mai uşor în zonele ocupate
1227 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Ucraina are capacitatea de a recupera Herson de la ruşi

Sursa foto: Profimedia

Capitala regiunii şi portul fluvial Herson este singurul oraş mare pe care Rusia l-a capturat intact de când a început invazia pe 24 februarie. Moscova a trimis zeci de mii de trupe pentru a întări zona, fiind de o importanţă strategică vitală.

Odată cu instalarea administraţiei ruseşti în regiune, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a făcut o remarcă surprinzătoare. Înaltul oficial al SUA crede că armata ucraineană va relua controlul asupra oraşului.

„Cu privire la problema dacă ucrainenii pot ocupa teritoriul rămas pe partea de vest a râului Nipru şi imediat oraşul Herson, cred cu siguranţă că au capacitatea de a face acest lucru. Cel mai important, ucrainenii sunt angajaţi într-un efort foarte metodic şi eficient prin care îşi recuperează teritoriul suveran”, a declarat Austin într-o conferinţă de presă susţinută la Pentagon.

Austin nu a răspuns la întrebarea dacă trupele ruse se retrag din zonă, aşa cum au procedat şi în cazul celorlalte teritorii revendicate de ucraineni, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici