Pentagonul a autorizat oficial participarea femeilor la misiuni de luptă

Armata americană a anulat interdicţia privind participarea femeilor la operaţiuni combatante, anunţă secretarul în exerciţiu al Apărării, Leon Panetta.

164 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a autorizat oficial participarea femeilor la misiuni de luptă

Pentagonul a autorizat oficial participarea femeilor la misiuni de luptă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Femeile au dat dovadă de mare curaj şi au făcut multe sacrificii în afara câmpului de luptă. Au avut contribuţii fără precedent la misiuni militare şi au demonstrat capacitatea de participare la numeroase misiuni", a subliniat Panetta.

"Obiectivul Departamentului Apărării este ca, prin această decizie, să se asigure că misiunile sunt îndeplinite de persoanele cele mai calificate şi cele mai capabile, indiferent de genul acestora", adaugă Panetta.

Decizia lui Leon Panetta "reflectă realitatea operaţiunilor militare din secolul XXI", a declarat senatorul Carl Levin, preşedintele Comisiei Apărării.

În opinia colegului său democrat Mark Warner, "este normal să se recunoască realităţile luptei militare moderne" şi rolul femeilor "care şi-au demonstrat competenţa şi curajul în numeroase rânduri".

Într-un prim pas către ridicarea interdicţiei de a participa la lupte, secretarul Apărării a permis în 2012 femeilor să ocupe 14.000 de posturi care le erau inaccesibile anterior, ca cel de membru al echipajului de lansare multiplă de rachete sau operatoare radar de artilerie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici