Pentagonul a derulat un program secret care să investigheze OZN-urile, în valoare de 22 milioane dolari / "Am făcut ceva ce nimeni nu a făcut înainte"

Pentagonul a derulat un program secret privind investigarea unor obiecte zburătoare neidentificate (OZN), care a costat 22 milioane de dolari, potrivit unei investigaţii a publicaţiei The New York Times.

4151 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a derulat un program secret care să investigheze OZN-urile, în valoare de 22 milioane dolari / "Am făcut ceva ce nimeni nu a făcut înainte"

Programul de zeci de milioane de dolari pe care SUA l-a dezvoltat pentru investigarea OZN-urilor: "Am făcut ceva ce nu s-a mai realizat"

Doar un număr mic de oficiali au avut cunoştinţă de acest program, care a început în 2007 şi a fost închis în 2012, după ce oamenii de ştiinţă au concluzionat că întâmplările inexplicabile nu sunt în mod necesar dovada vieţii extraterestre.

Potrivit unor surse din cadrul Departamentului american al Apărării, citate de The New York Times, documente din cadrul operaţiunii secrete descriu aeronave neidentificate, cu o formă ieşită din comun, precum şi obiecte care planau inexplicabil.

Din bugetul anual de 600 de miliarde de dolari al Departamentului Apărării, 22 de milioane de dolari erau alocate Programului de Identificare a Ameninţărilor Aerospaţiale Avansate.

Programul secret privind OZN-urilor ar fi fost dezvoltat de către Harry Reid, un senator democrat care a fost liderul majorităţii din Senat la momentul respectiv. El a declarat pentru New York Times: "Nu mă deranjează, nu îmi e ruşine şi nu îmi pare rău că am desfăşurat acest lucru, am făcut ceva ce nimeni nu a făcut înainte".

La începutul acestui an, Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a publicat online milioane de documente desecretizare, care includ expertize şi rapoarte privind OZN-uri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici