Pentagonul avertizează asupra consecinţelor care ar putea apărea după oprirea ajutorului militar acordat Ucrainei

Adjunctul secretarului american pentru Apărare, Laura Cooper, a transmis în cadrul audierii aferente procedurii de demitere a preşedintelui Donald Trump că ajutorul militar acordat Ucrainei, sistat de Congresul american, este „esenţial”, conform unui raport publicat luni, citat de The Guardian.

889 afișări
Imaginea articolului Pentagonul avertizează asupra consecinţelor care ar putea apărea după oprirea ajutorului militar acordat Ucrainei

Pentagonul avertizează asupra consecinţelor care ar putea apărea după oprirea ajutorului militar acordat Ucrainei

Conform raportului audierii oficialului american, publicat luni, Biroul pentru Management şi Buget din cadrul Congresului SUA a decis blocarea ajutorului militar acordat statului ucrainean, în pofida aprecierilor făcute de responsabili din cadrul departamentului de Apărare şi a celui de Stat, care au reiterat importanţa acestuia pentru asigurarea securităţii naţionale a ucrainenilor.

Pentagonul a avertizat asupra consecinţelor deciziei Legislativului american de a opri ajutorul în valoare de milioane de dolari oferit Kievului, care ar putea submina securitatea statului european. „Toţi liderii departamentelor şi agenţiilor SUA pentru securitate naţională au fost uniţi în perspectiva lor că asistenţa era esenţială”, a afirmat Laura Cooper.

În cadrul aceleiaşi sesiuni de audiere, oficialul a atras atenţia asupra legalităţii reţinerii banilor, sistaţi din finanţarea ajutorului militar, demers autorizat de Congresul SUA.

Conţinutul audierii Laurei Cooper, realizată cu uşile închise pe 23 octombrie, a fost publicat luni ca urmare a deciziei Legislativului american de a face publice sesiunile de anchetare aferente procedurii de demitere a preşedintelui Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici