Pentagonul cere 190 miliarde de dolari pentru campaniile din Irak şi Afganistan în 2008

Secretarul american al Apărării Robert Gates a cerut miercuri Congresului o sumă record, de aproximativ 190 de miliarde de dolari, pentru finanţarea războaielor din Irak şi Afganistan în 2008, cu 42 de miliarde mai mult decât era prevăzut, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Pentagonul cere 190 miliarde de dolari pentru campaniile din Irak şi Afganistan în 2008

Pentagonul cere 190 miliarde de dolari pentru campaniile din Irak şi Afganistan în 2008

Gates a prezentat această solicitare în faţa comisiei pentru Finanţe a Senatului american, în contextul intensificării violenţelor din Irak, care au provocat moartea 70 de persoane în ultimele trei zile, dintre care cel puţin 36 miercuri.

Dacă va fi acceptat, acest buget pentru anul fiscal 2008 (care începe în octombrie) ar fi cel mai important consacrat de Statele Unite în ultimii şase ani pentru "războiul împotriva terorismului."

Bugetul estimat iniţial de administraţia Bush se ridica la 141,7 miliarde, căruia i se adăugau 5,3 miliarde de dolari, solicitate pentru vehicule blindate rezistente la mine (MRAP).

"A doua modificare solicitată de preşedintele George W. Bush este de aproximativ 42 miliarde de dolari, ceea ce ridică suma cerută de Departamentul Apărării pentru anul fiscal 2008 la circa 190 de miliarde de dolari," a anunţat Gates.

Această creştere ar servi la finanţarea misiunilor suplimentare trimise în Irak la începutul anului şi ar permite achiziţionarea de armament mai performant pentru protejarea trupelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici