Pentagonul confirmă avariile la bordul unei nave militare ruse, dar precizează că nu s-a scufundat

Departamentul american al Apărării a confirmat, joi, că nava militară Moskva a fost avariată în urma unei explozii produse în Marea Neagră, precizând însă că nu s-a scufundat, ci se îndreaptă spre baza din Sevastopol, în regiunea Crimeea, aflată sub controlul Rusiei.

2620 afișări
Imaginea articolului Pentagonul confirmă avariile la bordul unei nave militare ruse, dar precizează că nu s-a scufundat

Pentagonul confirmă avariile la bordul unei nave militare ruse, dar precizează că nu s-a scufundat

"Nu ştim cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Considerăm că a fost cel puţin o explozie la bordul acestui crucişător, o deflagraţie destul de mare, care a provocat daune majore la bordul navei", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de CNN.

Administraţia Rusiei a anunţat că nava militară continuă să plutească, în timp ce Kievul susţine că s-a scufundat.

"Apreciem că nava îşi poate continua deplasarea şi face acest lucru, se îndreaptă spre est. Credem că probabil va ajunge la Sevastopol, pentru reparaţii, nu ştim exact cauza exploziei", a adăugat John Kirby, precizând că incidentul a avut loc la aproximativ 100 de kilometri sud de Odesa.

Kievul susţine că nava militară rusă a fost lovită de o rachetă ucraineană, iar Moscova a transmis doar că a avut loc o explozie la bord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici