Pentagonul: Mariupol rezistă

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Mariupol nu a căzut, în ciuda "bombardamentelor" din partea Rusiei.

1288 afișări
Imaginea articolului Pentagonul: Mariupol rezistă

Sursa foto: MediafaxFoto

"Am continuat să vedem concentrarea atacurilor lor aeriene [ruseşti] şi a artileriei în Donbas şi în sud, în special în jurul şi în Mariupol", a declarat Kirby.

Ucrainenii rezistă, a spus el, în pofida acţiunilor tot mai agresive ale Rusiei.

"Ruşii fac ceea ce noi numim 'shaping'", a spus Kirby, ceea ce înseamnă că stabilesc condiţiile pentru atacuri mai mari şi mai evidente în estul Ucrainei.

Kirby a discutat, de asemenea, despre modul în care soldaţii americani vor instrui în curând membri ai armatei ucrainene cu privire la modul în care să folosească howitizers - arme de artilerie furnizate de SUA.

Armele fac parte dintr-un pachet militar de 800 de milioane de dolari (614 milioane de lire sterline) oferit de SUA Ucrainei. Acesta include sisteme de artilerie, proiectile de artilerie şi bărci de apărare de coastă fără pilot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici