Pentagonul neagă informaţiile potrivit cărora civili afgani ar fi fost ucişi de forţe americane

Oficialii americani au negat informaţiile potrivit cărora cel puţin trei civili afgani au decedat după ce trupele americane au deschis focul în urma unui atac cu bombă, spunând că militarii au început să tragă în autoapărare după ce au fost atacaţi, informează agenţia de ştiri Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Pentagonul neagă informaţiile potrivit cărora civili afgani ar fi fost ucişi de forţe americane

Pentagonul neagă informaţiile potrivit cărora civili afgani ar fi fost ucişi de forţe americane

Într-un comunicat al Pentagonului se afirmă că militarii din convoi au "răspuns cu foc în autoapărare" după ce au fost vizaţi de un atac cu bombă şi tiruri de arme automate.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar din Afganistan a comunicat că trei civili afgani, inclusiv doi copii, au decedat după ce trupele americane au deschis focul în urma unui atac cu bombă care a vizat vehiculul în care se aflau militarii.

"După ce au fost afectaţi de explozia unei bombe, trupele americane au început să tragă şi au omorât un bărbat şi doi copii aflaţi în apropiere", a comunicat oficialul afgan.

Trupele afgane, sprijinite de forţele americane, încearcă să elimine prezenţa organizaţiei teroriste Stat Islamic din regiunea de la frontiera Afganistanului cu Pakistanul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici