Pentagonul, un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina. Contra-drone şi echipamente de război electronic pe fondul tensiunilor cu Rusia

  • Departamentul Apărării din SUA anunţase un alt pachet în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina la 1 martie.
  • Moscova a anexat regiunea Ucrainei, Crimeea, în 2014.
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis luni preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy că va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.
1239 afișări
Imaginea articolului Pentagonul, un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina. Contra-drone şi echipamente de război electronic pe fondul tensiunilor cu Rusia

Foto: Profimedia

Pentagonul a anunţat vineri un nou pachet de asistenţă militară de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include radar de contra-artilerie, echipamente de război electronic şi tehnologie de contra-dronă, susţinând Kievul pe fondul tensiunilor ridicate cu Moscova, informează Reuters.
 
Cea mai recentă tranşă de asistenţă va veni în plus faţă de pachetul de 125 de milioane de dolari pe care Pentagonul l-a anunţat la 1 martie, care includea bărci de patrulare armate Mark VI.
 
Moscova a anexat regiunea Ucrainei, Crimeea, în 2014 şi a susţinut o revoltă separatistă pro-rusă în estul Ucrainei, care a declanşat un conflict în care şi-au pierdut viaţa peste 14.000 de oameni.
 
Tensiunile au izbucnit din nou în ultimele luni, după ce cele două ţări s-au acuzat reciproc pentru intensificarea luptelor din Donbass, iar Rusia a masat trupe la graniţa sa cu Ucraina şi în Crimeea.
 
Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a transmis luni preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy că va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.
 
Acest pachet vine după ce Pentagonul a văzut că Ucraina „a realizat progrese suficiente în ceea ce priveşte reformele de apărare în acest an”, aşa cum prevede legea SUA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici