Pentagonul va efectua un test antibalistic în Oceanul Pacific, în contextul tensiunilor cu Phenianul

Statele Unite vor testa pentru prima dată un sistem de interceptare a unui rachete intercontinentale, anunţă Pentagonul, în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord şi Iranul, potrivit site-ului israelian de informaţii militare DebkaFile şi agenţiei Associated Press.

1185 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va efectua un test antibalistic în Oceanul Pacific, în contextul tensiunilor cu Phenianul

Pentagonul va efectua un test antibalistic în Oceanul Pacific, în contextul tensiunilor cu Phenianul

În cadrul testului, o rachetă urmează să fie lansată de la Baza aeriană Vandenberg (California) pentru interceptarea deasupra Oceanului Pacific a unui proiectil "ostil" lansat din Insulele Marshall.

Testul antibalistic intervine în contextul în care Coreea de Nord a lansat recent mai multe rachete, existând temeri că regimul Kim Jong-Un ar putea produce focoase nucleare cu care să poată ataca teritoriul continental american.

Cel mai recent test antirachetă, efectuat în iunie 2014, a fost un succes, dar multe alte verificări au eşuat.

"Îmbunătăţim sistemul şi tragem învăţăminte după fiecare test. De aceea le facem", a declarat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici