Pentagonul vrea o bază militară în apropiere de graniţa dintre Irak şi Iran

Pentagonul intenţionează să construiască o bază militară în apropiere de frontiera dintre Irak şi Iran, în încercarea de a contracara afluxul de armament iranian destinat miliţiilor şiite de pe teritoriul Irakului, potrivit ediţiei de luni a cotidianului Wall Street Journal, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Pentagonul vrea o bază militară în apropiere de graniţa dintre Irak şi Iran

Pentagonul vrea o bază militară în apropiere de graniţa dintre Irak şi Iran

Potrivit generalului Rick Lynch, comandantul celei de-a treia divizii de infanterie a armatei, Pentagonul intenţionează să construiască puncte de control fortificate pe principalele autostrăzi care fac legătura între graniţa iraniană şi Bagdad şi să instaleze senzori care detectează explozibil la singurul punct de trecere a frontierei dintre cele două ţări.

Baza va fi situată la circa 6,5 kilometri de frontiera iraniană şi va fi utilizată cel puţin doi ani, potrivit raportului. O serie de oficiali americani au declarat că este incert dacă ea va fi una dintre puţinele baze care vor rămâne în Irak după o retragere a trupelor americane.

Informaţiile au apărut în aceeaşi zi în care comandantul forţelor americane din Irak şi ambasadorul Ryan Crocker vor prezenta în faţa Congresului un raport privind progresele înregistrate în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici