Pentagonul vrea să transfere fonduri pentru zidul lui Trump, de la frontiera dintre SUA şi Mexic

  • Pentagonul cere Congresului să transfere 3,8 miliarde de dolari pentru proiectul zidului la frontiera SUA-Mexic
  • Proiectul zidului este una dintre promisiunile electorale ale preşedintelui Donald Trump
  • Fondurile ar urma să fie redirecţionate de la programe de achiziţii de armament
1139 afișări
Imaginea articolului Pentagonul vrea să transfere fonduri pentru zidul lui Trump, de la frontiera dintre SUA şi Mexic

Pentagonul vrea să transfere fonduri pentru zidul lui Trump, de la frontiera SUA-Mexic

Membri ai Congresului au declarat că au primit joi solicitarea formală a Pentagonului de a redirecţiona peste 3,8 miliarde de dolari din fondurile destinate Gărzii Naţionale şi programelor de achiziţionare a armamentului, o situaţie care ar putea genera noi dispute cu opoziţia democrată.

Potrivit unor consilieri parlamentari democraţi, fonduri de 1,5 miliarde de dolari ar urma să fie redirecţionate de la Garda Naţională, iar restul de la programe de achiziţionare de echipamente militare, inclusiv de la planurile avioanelor F-35, Lockheed C-130, P-8 (Boeing) şi Bell Boeing V-22 Osprey, precum şi de la construcţia de nave militare.

"Preşedintele Donald Trump manifestă din nou lipsă de respect faţă de separaţia puterilor în stat şi periclitează securitatea prin transferul de fonduri militare spre zidul lui de frontieră care consumă bani", au reacţionat doi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor, Nita Lowey şi Pete Visclosky.

Iniţiativa a fost criticată şi de congresmanul republican Mac Thornberry, care a observat că solicitarea Pentagonului "intră în contradicţie cu autoritatea constituţională a Congresului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
mexic,
pentagon

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici