Percheziţii ale poliţiei din Germania la firmele de procesare a cărnii pentru a depista muncitorii angajaţi ilegal

  • Nouă anchetă în Germania la firme din industria procesării cărnii.
  • Mai multe firme sunt suspectate că au angajat ilegal persoane din Europa de Est.
  • Poliţie: "Operaţiune majoră în cinci landuri germane. Au loc percheziţii în sedii de firme şi locuinţe, pe baza unor suspiciuni privind trafic de persoane."
541 afișări
Imaginea articolului Percheziţii ale poliţiei din Germania la firmele de procesare a cărnii pentru a depista muncitorii angajaţi ilegal

Profimedia

Autorităţile germane au efectuat, miercuri, percheziţii la companii din industria procesării cărnii acuzate că au angajat ilegal persoane din ţări est-europene, în principal din state din afara Uniunii Europene, informează site-ul N-TV.de.
 
Aproximativ 800 de agenţi de poliţie au descins în aproximativ 40 de sedii ale unor companii din cinci landuri germane.
 
"Operaţiune majoră în cinci landuri germane. În colaborare cu reprezentanţi ai justiţiei, au loc percheziţii în sedii de firme şi locuinţe, pe baza unor suspiciuni privind trafic de persoane din străinătate", a transmis Poliţia federală germană prin Twitter.
 
Zece persoane cu vârste cuprinse între 41 şi 56 de ani sunt cercetate penal pentru trafic de persoane şi falsificare de documente. Autorităţile suspectează că firme din industria de procesare a cărnii au adus ilegal în Germania persoane din Europa de Est, în principal din ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene.
 
Investigaţia este coordonată de Parchetul din oraşul Halle.
 
În urmă cu câteva luni, compania de procesare a cărnii Tönnies a fost anchetată după depistarea unui focar de coronavirus în rândul unor angajaţi est-europeni. Compania Tönnies a precizat că nu este vizată de noua anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici