Percheziţii la proprietăţile familiei ce deţine Auchan şi Decathlon, în Franţa, Belgia şi Luxemburg

Autorităţile din Franţa, Belgia şi Luxemburg au efectuat percheziţii la mai multe proprietăţi ale familiei Mulliez, care deţine magazine precum Auchan, Decathlon sau Leroy-Merlin, pe fondul unor suspiciuni de fraudă fiscală şi spălarea banilor proveniţi din fraudă fiscală.

2474 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la proprietăţile familiei ce deţine Auchan şi Decathlon, în Franţa, Belgia şi Luxemburg

Percheziţii la proprietăţile familiei ce deţine Auchan şi Decathlon, în Franţa, Belgia şi Luxemburg (Imagine: Shutterstock)

În cadrul percheziţiilor care au avut loc marţi, au fost confiscate foarte multe documente, care vor fi analizate în cursul mai multor săptămâni, potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, citate de Le Monde online.

Ancheta a fost deschisă în urmă cu opt luni.

Familia Mulliez este cunoscută pentru dicreţia sa. Principalele magazine deţinute de aceasta sunt Auchan, Décathlon, Leroy-Merlin, Kiabi şi Norauto.

Potrivit revistei Challenge, Gérard Mulliez, fondatorului lanţului de magazine Auchan, şi familia sa se clasau pe locul al al patrulea în topul celor mai bogaţi oameni din Franţa în 2015, cu o avere de 23 de miliarde de euro.

Percheziţii au avut loc inclusiv în oraşul francez Roubaix, unde se află sediul social al grupului Mulliez şi în Néchin, în Belgia, la reşedinţa lui Patrick Mulliez, fondatorul Kiabi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici