Perioada de detenţie pentru Mohamed Abrini şi alţi 5 inculpaţi pentru atentatele din Bruxelles, prelungită

Justiţia belgiană a prelungit, joi, perioada de detenţie în cazul a şase bărbaţi inculpaţi în ancheta privind atentatele din data de 22 martie de la Bruxelles, printre aceştia numărându-se şi Mohamed Abrini, pus sub acuzare şi pentru atacurile de la Paris, a anunţat Parchetul federal.

395 afișări
Imaginea articolului Perioada de detenţie pentru Mohamed Abrini şi alţi 5 inculpaţi pentru atentatele din Bruxelles, prelungită

Perioada de detenţie pentru Mohamed Abrini şi alţi 5 inculpaţi pentru atentatele din Bruxelles, prelungită

Mohamed Abrini, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat pe 9 aprilie şi inculpat pentru implicare în atentatele din Bruxelles şi Paris. Acesta i-a însoţit pe cei doi kamikaze pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, relatează Le Figaro.

Abrini a fost surprins anul trecut de camere de supraveghere în compania lui Salah Abdeslam, care ar fi singurul atacator rămas în viaţă din comandoul de la Paris.

Ceilalţi cinci suspecţi, a căror detenţie a fost de asemenea prelungită cu o lună, au fost arestaţi la începutul lui aprilie la periferia Bruxellesului.

Osama Krayem, un suedez de origine siriană în vârstă de 23 de ani, belgienii Hervé B.M de 31 de ani şi Bilal El Makhoukhi, de 27 de ani, precum şi Smaïl et Ibrahim Farisi, de 31, respectiv de 27 de ani, au fost inculpaţi pentru implicare în pregătirea şi comiterea atentatelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici