Personalul navigant al Lufthansa intră în grevă şi la aeroportul din Munchen

Personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va intra în grevă, marţi, şi la aeroportul din Munchen, în intervalul orar 11.00-22.00 GMT (14.00-01.00 ora României), potrivit unui comunicat al sindicatului german UFO.

300 afișări
Imaginea articolului Personalul navigant al Lufthansa intră în grevă şi la aeroportul din Munchen

Personalul navigant al Lufthansa intră în grevă şi la aeroportul din Munchen (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Acest anunţ consolidează riscul de paralizare a traficului la Lufthansa, în timp ce o mişcare de protest, pentru a susţine revendicările salariale, a fost anunţată deja de UFO pentru marţi pe aeroportul Tegel-Berlin, între orele 03.00-11.00 GMT (06.00-14.00 ora României) şi pe aeroportul din Frankfurt în intervalul orar 04.00-12.00 GMT (07.00-15.00 ora României).

Greva stewarzilor şi a stewardeselor a provocat deja anularea a jumătate dintre cursele pe distanţe scurte şi medii pe aeroportul din Frankurt, şi suprimarea zborurilor de lung curier, potrivit unei purtătoare de cuvânt a companiei, contactate de AFP. În total au fost anulate 180 de zboruri.

Pe toate cele trei aeroporturi din Frankfurt, Berlin şi Munchen urmează să fie anulate şi alte zboruri în cursul zilei, a avertizat purtătoarea de cuvânt.

Aşa cum a anunţat UFO, mişcarea este mai amplă decât cea de vineri, care s-a limitat la aeroportul din Frankfurt şi care a durat doar opt ore. Sute de zboruri au fost anulate.

Greva a fost decisă după eşecul negocierilor cu conducerea în privinţa salariilor şi condiţiilor de muncă.

În aprilie, sindicatul a cerut o creştere a salariilor de 5 la sută în 15 luni, retroactiv începând cu 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul respinge ferm, de asemenea, folosirea personalului de bord interimar în avioanele Lufthansa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici