Video Peru: Sute de oameni afectaţi de căderea unui meteorit

Sute de oameni din Peru s-au îmbolnăvit după ce un obiect neidentificat, aparent un meteorit, s-a prăbuşit din spaţiu într-o zonă izolată de lângă oraşul Carancas, relatează Reuters.

13 afișări

Oficialităţile din Peru susţin că obiectul, care a cazut la sfârşitul săptămânii trecute, a format un crater adânc lângă oraşul Carancas din Anzi. Cei care au văzut locul impactului se plâng de dureri de cap, stare de vomă şi ameţeală, după ce au inhalat gaze nocive.

O echipă de specialişti a fost trimisă pentru a lua probe şi a verifica dacă într-adevăr a fost vorba despre un meteorit. Geologii au apelat la autorităţi pentru a-i împliedica pe locuitori să se mai apropie de locul impactului.

Incidental a început sâmbătă noaptea, când localnicii unei regiuni izolate de lângă Carancas au anunţat că ar fi văzut o sferă de foc prăbuşindu-se din cer şi îndreptându-se spre ei. La impactul cu solul, obiectul a făcut o groapă de 30 de metri lăţime şi şase metri adâncime. Oficialii spun că din crater sunt emanate gaze nocive şi urât mirositoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici